Nu hvor vi har taget hul på vintermånederne, er det ved at være oppe over, at du som husejer får gjort din have vinterklar. For det er ikke alting ude i din have, der tåler høje frostgrader. Læs med her og få vores tips til, hvordan du ruster din have og dine udendørsting til en uforudsigelig og kold vinter.

Pas godt på dine havemøbler

Uanset hvilket materiale dine havemøbler er lavet i, så gør du klogt i at sætte dem ind. Frost og sne gør ikke dine havemøbler godt, og da de ikke er beregnet til at bruges i vinterhalvåret, skåner du dem bedst ved at sætte dem ind i dit skur, dække dem med en stor presenning eller på anden vis få dem i læ. Så får du pæne og velholdte havemøbler i længst muligt tid.

Glem ikke malingen ude i skuret

Har du et skur, er det fristende at sætte alle dine malingbøtter derud. Det er også fint nok – bare ikke når vejrudsigten melder om frostvejr og minusgrader. Maling kan ikke tåle frost, og det bliver dårligt, hvis du lader det stå ude i dit skur hele vinteren.

Husk derfor at få alt din maling slæbt ind. Så kan du glæde dig over at få mere plads, når foråret igen melder sin ankomst, og du kan sætte det ud i skuret igen.

Husk at tømme din vandtønde

Har du en regnvandstønde i din have? Nu hvor sæsonen for at vande dine blomster og planter er ovre, gør du klogt i både at tømme din tønde og stoppe den med en klud eller andet, så der ikke kommer mere vand i den. Er tømmen fyldt med vand, når frosten sætter ind, kan du risikere, at tønden går i stykker, og så skal du ud at købe en ny, når frosten har sluppet sit tag.

Pak trampolinen ned

Har du børn, har du måske også en trampolin i din have? I så fald er det en god ide også at gøre den klar til vinteren. Du behøver ikke fjerne stellet på børnenes trampolin, men fjedrene og selve springdugen skal af. Sne er tungt, og det vejer rigtig meget, hvis det får lov at overnatte på trampolinen. Og det kan altså gøre fjedrene løse og dårlige, hvis sneen tynger derpå.

Så af med fjedre og springdug – så kan ungerne glæde sig til at bruge trampolinen igen til foråret, når snefaren er drevet over.