Der er helt sikkert noget charmerende ved at købe et ældre hus med gamle detaljer, sjæl og en god historie. Dog er der mange ulemper ved at købe et ældre hus, og derfor vælger flere og flere at købe en byggegrund til et nyt hus.

Er det eneste, du drømmer om, en murermestervilla fra 1930, skal du ikke læse med her. Ønsker du derimod at høre om de mange fordele ved at finde grunde til salg, kommer der en række argumenter nedenfor.

Få meget for dine penge

Køber du en byggegrund, kan du i de fleste tilfælde få meget for dine penge. Alt er selvfølgelig relativt, og i de større byer er grunde til salg ofte dyre. Vælger man at bosætte sig i nærområdet til storbyerne, kan man dog sagtens finde en grund til en fornuftig pris.

Derefter kan du sammen med din bedre halvdel begynde at designe det hus, I gerne vil bo i. Der findes heldigvis en masse udstillingshuse, man kan besøge for god inspiration.

Design din helt egen planløsning

Ældre huse har ofte planløsninger, der ikke altid stemmer overens med vores måde at leve på. I mange tilfælde kan disse planløsninger ændres, men med din helt egen byggegrund, kan du selv være medbestemmende, når planløsningen skal designes.

Mange af de firmaer, der opfører nybyggeri, har taget stilling til moderne måder at leve på, og derfor vil I også støde på planløsninger, der stemmer ret godt overens med jeres forestilling om den bolig, I gerne vil have. Der er selvfølgelig altid plads til justeringer.

Energivenlighed og mindre vedligehold frigiver til det, der er vigtigt

En af de helt store fordele ved at købe grunde til salg til nybyggeri er selvfølgelig, at nye huse har et flot energimærke. Derfor ender I op med et hus, hvor energiregningen er minimal. Det samme kan man ikke sige om ældre huse, hvor man sjældent kan få et energimærke over D. De nye huse har altid A eller A+ i energimærke, og det er både godt for din pengepung og for miljøet.

Derudover er nye huse relativt vedligeholdesfrie. Et hus vil altid have brug for vedligehold, men de nye huse har langt færre skavanker end ældre huse. Derfor kan du bygge nyt og i stedet koncentrere dig om din familie.

Nye huse kommer i nye materialer – og det er ofte materialer designet til at holde i mange, mange år. Køb nyt, hvis du vil slippe for en masse timer til vedligehold.