Der er sikkert mange, der kan nikke genkendende til, at sofaen er centrum for meget af det hygge og samvær, der er i hjemmet. Det er ofte her, familien samles, og hvor der bliver hygget til en god film og ført nogle gode samtaler.

Når der skal vælges sofa til boligen, er det derfor ikke helt lige meget, hvilken en der bliver valgt. Hvis du er i tvivl om, hvilke sofaer der findes på markedet, og hvilken en der passer bedst ind i lige netop jeres stil, så er det nu, du skal spidse ører. Vi giver dig i artiklen her et overskueligt indblik i de forskellige sofaer.

Den bløde sofa

Hvis du drømmer om at have et varmt hjem, der signalerer hygge og samvær, så er sofaen helt klart et afgørende valg. Hvis du gerne vil have et lyst og varmt hjem, så overvej en sofa, der er stor og blød, og som indeholder masser af store puder og dejlige plaider.

Går du efter en stor og lækker sofa, der kan være centrum i stuen, er det vigtigt, at du vælger den rigtige farve også. Du kan for eksempel vælge den i en meget skarp farve, hvis du ønsker, den skal skille sig ud.

Du kan også tage en sofa, som er cremefarvet, hvis den passer bedre inde i det lyse tema, du måske har andre steder i hjemmet. Sofaen er selvfølgelig mere sart, hvis du har den i en lys farve, men den vil uden tvivl komplementere den eksisterende stil i hjemmet godt.

Den klassiske lædersofa

Lædersofaen er en klassiker, og det er der god grund til. Den passer både ind i den klassiske stil, den moderne, nordiske stil og så er den samtidig praktisk i en ungdomsbolig, hvor møblerne gerne må være nemme at tørre af samt passe og pleje.

Lædersofaer findes i et væld af farver – det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Den klassiske, sorte lædersofa er god i stuen, hvor familien samles foran TV’et. Den brune lædersofa kan for eksempel placeres i et rum, hvor der bliver hygget og slappet af foran brændeovnen.

Byg din egen sofa

Hvis du har en lille tømrer i maven, er der også den mulighed for, at du kan bygge din sofa selv. Det behøver rent faktisk ikke at være så svært, som det lyder. Kan du bare få fingre i nogle gamle paller, kan du sætte dem sammen, finde en masse lækre, bløde puder og plaider og sætte derpå – og vupti! Så har du pludselig din helt egen, hjemmelavede sofa til at stå og pynte i hjemmet.