Aldrig har vi haft så meget fokus på pladsoptimering som i de seneste år. Måske du kender til Tiny Houses, der er et moderne bud på at leve småt – men godt. I denne type ny arkitektur og indretning gentænkes nye måder at udnytte pladsen på. Og det er så smart, at det sagtens kan inspirere os andre.

Selvom du ikke lever i et tiny house, kan der nemlig være god grund til at gentænke områder i dit hjem. Ved at optimere plads kan du og din familie nemlig opleve ekstra energi og overskud. Så hvad venter du på?

Vælg møbler med flere funktioner

Når du ønsker at optimere pladsen i dit hjem, er der flere tricks, du kan anvende. Det første trick handler naturligvis om at vælge praktiske og smarte møbler – med flere funktioner. Et eksempel herpå kunne være en sovesofa, der om dagen kan fungere som lounge-område, men om natten giver ekstra sovepladser.

En sovesofa giver på den måde ekstra meget til et rum, hvad enten du bruger senge-funktionen til dagligt, eller du anvender sengen til gæster.

På samme måde kan en slagbænke med opbevaring også være en sand gave til alle børnefamilier. Møbler med flere funktioner handler derfor om at gentænke, hvad du har, så møblerne i dit hjem dækker dine behov mest optimalt.

Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Når vi taler om pladsoptimering i ethvert hjem, er det ikke til at komme udenom én ting: opbevaring. Alt for ofte bliver mange hjem, hvad enten der er 60 eller 200 km2, kaotiske. Det skyldes, at der ganske enkelt ikke er indtænkt opbevaringsplads.

Opbevaring behøver i denne forbindelse slet ikke at være grimt eller ødelægge din personlige stil. Tværtimod kan det hjælpe effektivt, hvis du har et mål om et ryddeligt hjem. Implementér derfor gode tilføjelser som bedrollers, kasser til børnenes legetøj og masser af skabsplads. Du vil lynhurtigt mærke en forskel, hvorfor du kan vinke farvel til kaos og oprydning i din dagligdag.